לחם יוגורט זה פטנט גאוני. מכינים אותו בקלות, במהירות, וממרכיבים שיש בבית כמעט תמיד. את הלחם יוגורט מכינים על מחבת. כמה דקות מכל צד ויש לנו מאפה טרי ומספק. כאן הכנתי לחם יוגורט (תכלס זה פיתה יוגורט) במילוי גבינות טעים כל כך. אפשר לגוון את המילוי די בקלות ולהחליף את סוגי הגבינות ו/או הירוקים. אפשר גם להכין מילויים אחרים לגמרי. אני למשל מכינה לילדים הרבה פעמים את המתכון במילוי פיצה. תודו שזה נשמע מעולה.
איך מכינים?
מתחילים מהכנת הבצק ללחם היוגורט, מכיוון שהוא צריך לנוח כרבע שעה לפני שממלאים אותו. בקערת ערבוב מניחים את הרכיבים לפיתה – כוס אחת של קמח תופח (או קמח רגיל + אבקת אפייה), יוגורט וקורט יפה של מלח. אם אפשר, כדאי להשתמש ביוגורט יווני, שהוא סמיך ושומני יותר. בידיים נקיות מאוד, משומנות במעט שמן זית, מערבבים ולשים את החומרים בידיים עד לקבלת בצק. ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. לאחר מכן, מכסים את הבצק במגבת נקייה ונותנים לו לנוח למשך כרבע שעה. בזמן הזה מכינים את המילוי.
המילוי (הטעים!) הוא על בסיס גבינות. אני השתמשתי בקוטג', גבינת פטה/בולגרית וגבינת פרמזן מגורדת דק. אל הגבינות הוספתי מעט תרד טרי, קצוץ, שום כתוש, צנוברים ופלפל שחור. תרגישו חופשי להחליף את הגבינות בגבינות אחרות. למשל את הקוטג' אפשר להחליף בריקוטה או שמנת. אפשר להשתמש גם בקשקבל, אמנטל, גאודה ועוד. את התרד אפשר להחליף בבצל ירוק, מנגולד וכד'. אפשר גם להשמיט אם ממש מתעקשים. שימו לב שאם החלפתם גבינות ולא השתמשתם בגבינות מלוחות (כמו הבולגרית/ הפטה והפרמזן) – יכול להיות שתצטרכו להוסיף קורט מלח.
מערבבים את כל החומרים היטב עד לקבלת מילוי אחיד.
אחרי שהבצק ללחם יוגורט "נח" למשך רבע שעה אפשר להתחיל במילוי. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ. אל תרדדו דק מידי, כדי שהבצק לא ייקרע. מניחים במרכז הבצק כף גדושה ממילוי הגבינות, ואז סוגרים את שולי הבצק פנימה ויוצרים צורה של שק. מהדקים, הופכים את הבצק כך שהתפר שלו כלפי מטה, ובעזרת ידיים נקיות משטחים בעדינות לצורה של פיתה ממולאת. חוזרים על הפעולה עבור כל הבצק והמילוי.
את לחם היוגורט מבשלים על מחבת נון סטיק. אין צורך לשמן את המחבת, אבל אפשר אם רוצים. מחממים את המחבת ומניחים את הפיתה הממולאת עליה. מבשלים על להבה נמוכה (לא מינימלית אבל נמוכה) למשך כ-5 דקות. שימו לב לגובה הלהבה – אם היא תהיה גבוהה אז הפיתה תיכרך מבחוץ אך לא תתבשל מבפנים ולכן חשוב להקפיד על להבה נמוכה. לאחר כ-5 דקות הופכים בזהירות את הפיתה ומבשלים עוד 4-5 דקות נוספות.
ממשיכים בצורה הזאת עבור כל הפיתות. אם המחבת רחבה מספיק – אפשר לבשל אותן במקביל. מגישים, רצוי מייד, לצד סלט טעים. יאללה מתכון.
מחפשים עוד רעיונות לארוחות קלילות וטעימות?
הכנתם את המתכון?
ספרו לי איך יצא! הגיבו למטה או שתפו באינסטגרם ותייגו thehappylentils#
כתיבת תגובה