
אמא שלי בלחץ. פסח מגיע. כבר חודש שהחיים בבית של ההורים שלי סובבים סביב פסח שמגיע עוד שלושה שבועות ויום בדיוק. חג החירות עלק. אמא שלי לא מפסיקה לעבוד כבר שלושה שבועות. היא עסוקה. מנקה וזורקת, זורקת ומנקה. לא מפסיקה לעבוד. עכשיו, אמא שלי לא דתייה. צמה ביום כיפור, בטח, אבל לא דתייה, הטירוף שלה לניקיונות פסח מגיע ממקום יותר עמוק. מן הסתם, מגיע מהבית, מגיע מאמא שלה.

מאז שאני זוכרת את עצמי פסח הוא קדוש.
כל שנה, מאז שהייתי ילדה, החיים בבית של ההורים שלי מתנהלים בצורה הבאה: חודש לפני פסח לא קונים חמץ חדש לבית. שלושה שבועות לפני פסח המקרר כבר תחום למדף קטן אחד + סלסילה על השיש במטבח ושם, ורק שם, מותר לשים חמץ. שבועיים לפני פסח היא מתחילה לזרוק את כל התבלינים. לזרוק, לא לשים בקופסה סגורה בארון, לא להוריד למחסן – לזרוק. שבוע לפני פסח החמץ לא נכנס לבית וכל ערב מסתיים במנת פלאפל על המדרגות מחוץ לדירה. כל ערב. כך זה היה שהייתי ילדה וכך זה קורה גם היום.

הבית, שנקי בטירוף כל יום (אקונומיקה זה ריח הילדות שלי), עובר להיות במצב תמידי של נוהל ספונג’ה, כלומר- כל הכיסאות מורמים, השטיחים נשלחים לניקוי ואז חוזרים להיות מגולגלים עד לערב לפני ליל הסדר, אז יפרסו אותם לקראת החג, במסדרון תמיד תהיה איזו גיגית ועוד 2-3 בקבוקים של חומרי ניקוי, ומטליות בכל מקום.

אבל האמת, כל זה שווה את זה כשמגיעים לבית של ההורים שלי בצהריים לפני ליל הסדר. הבית כולו עטוף בחג, הווילונות עומדים גאים, תמיד יש איזה כריות חדשות או קישוט שלא היה קודם, כמובן שיש פרחים והכל נקי, מזמין, שקט, אין שום רמז לבלאגן שעבר עליו בשבועות האחרונים. אני כל כך אוהבת את התחושה הזאת, אני נכנסת לבית והנפש שלי מתרוממת בצורה שונה מכל יום אחר בשנה. וברגעים האלה אני לא יכולה שלא לתהות אם כל הטירוף הזה, כל העבודה הקשה הזאת שאמא שלי (וגם אבא!) משקיעים לאורך שבועות, אולי זה פשוט משתלם.

רגע רגע, לפני שמסיימים – אמא, אם את קוראת את זה, למרות הקסם שקורה לבית בערב החג, חלום שלי ששנה הבאה תיקחי חופש מפסח, תתני לעצמך הפסקה מכל העבודה הקשה, אולי תיסעי לחו”ל בחג, האביב זו עונה נפלאה 😊


הקרקרים האלה הם כל כך טעימים ופריכים שאתם פשוט מוכרחים להכין אותם. מלאים בהמון סוגים של גרעינים ובפיסטוקים, הם נשנוש ממכר אבל עם מרכיבים שהופכים את זה לנשנוש בריא. ההכנה של הקרקרים היא משחק ילדים- פשוט מערבבים את כל המרכיבים בקערה, אבל הטריק הוא באפייה, וכדי לקבל קרקרים מושלמים צריך להקפיד ולהוציא את הקרקרים רק כשהם יבשים ולא לפני כי אף אחד לא אוהב קרקרים רכים (אחרת לא היו קוראים לזה קרקרים!). אגב, אמא שלי תגיד, בשלב הזה של השנה, שזה מתכון נהדר לסילוק של חמץ מהבית.
קרקרים מקמח כוסמין והמון גרעינים
החומרים:
- 1/2 כוס קמח כוסמין (אני משתמשת במלא)
- 1/2 כוס קווקר דק
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1/4 כוס שומשום (אני משתמשת בשומשום מלא)
- 1/4 כוס פיסטוקים, קצוצים גס
- 1 כף קצח
- 1 כפית מלח דק
- ½1 כפות שמן זית
- 1 כוס מים
- לאוהבי המלח- 1/2 כפית מלח גס לפיזור מעל
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה שמים את כל המרכיבים במתכון, כאשר שומרים בצד בערך כף מגרעיני החמנייה, הדלעת, השומשום והפיסטוקים, וכן מעט קצח, לפיזור מעל. מערבבים את כל המרכיבים במזלג או כף עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת על גבי נייר האפייה בעזרת מרית או פלטה בשכבה דקה שתכסה את כל התבנית. מפזרים מעל את הגרעינים והפיסטוקים ששמרנו בצד ואת המלח הגס (רשות- לאוהבי המלח). מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 10-15 דקות, תלוי בתנור, עד שהבצק מתגבש מעט. מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ובעזרת סכין חותכים לגודל הקרקרים שנרצה (מלבנים, מרובעים, מה שמתחשק).
- מנמיכים את החום בתנור ל-160 מעלות ומחזירים את הקרקרים לעוד כ-35 דקות אפייה, אבל תבדקו כבר אחרי 30 דקות. הקרקרים אמורים לצאת מהתנור קשים ולא רכים בשום צורה. בגלל ההבדלים בין התנורים זמן האפייה בשלב זה יכול לנוע בין 30-40 דקות, ולכן אני ממליצה לבדוק כל 3 דקות בפעם הראשונה שמכינים.
- מוציאים ונותנים להתקרר לחלוטין. ניתן לשמור בקופסא אטומה עד 4 ימים.
הכנתם את המתכון?
ספרו לי איך יצא! הגיבו למטה או שתפו באינסטגרם ותייגו thehappylentils#
שיבולת שועל דקה- הכוונה לאינסנט? כמו זאת שמגיעה בפינות?
אני תמיד משתמשת בשיבולת שועל עבה אבל אפשר להשתמש גם באינסטנט
מתכון מעןלה
תודה רבה
ולאחר אפיה מלאה הוספתי גבינה צהובה ( טבעונית) שגרדדתי מעל זה משדרג את זה ממש