אם ידעתם את זה, או אם לא, חייבים להגיד את זה בבירור – זה לא כזה מסובך להכין ניוקי. עם טיפה'לה סבלנות (לא צריך הרבה סבלנות, מספיקה קצת סבלנות), אפשר להכין בבית ענני תפוחי אדמה רכים וטעימים. כאלו שנמסים בפה ומקבלים באהבה רטבים מכל הסוגים. אז ניוקי כזה בדיוק, ברוטב עדין של פטריות על בסיס חמאה ושמן זית, ללא שמנת בכלל.
איך מכינים ניוקי?
לפי כל הכללים והחוקים, ניוקי צריך להכין מתפוחי אדמה עמילניים ויבשים (למשל מסוג באטר או ראטה), ואת הבישול שלו כדאי לעשות בתנור מכיוון שאנחנו מעוניינים בכמה שפחות נוזלים בתפו"א. זה אכן נכון, אבל… כשמכינים ניוקי בבית אפשר, אם רוצים, להיות קצת יותר משוחררים.
את תפוחי האדמה לניוקי פטריות מבשלים שלמים בקליפתם (לא מקולפים). כאמור, אפשר לאפות אותם בתנור ואפשר גם לבשל במים. אם בתנור – מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מניחים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים 45-60 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים ורכים לגמרי. אם בבישול בסיר – מניחים את תפוחי האדמה השלמים בסיר עם מים רותחים שמומלחים בכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 30-40 דקות, עד שהם מוכנים ורכים, ואפשר לנעוץ בקלות סכין לאורך תפוחי האדמה. מסננים מעודפי המים.
בשלב הבא מכינים פירה חלק מאוד. יש לקלף את תפוחי האדמה, להניח בקערה ולמעוך היטב יחד עם קורט יפה של מלח. עדיף, אם אפשר, לעשות את זה כל עוד תפוחי האדמה חמים. אבל אם זה חם מידי בידיים, אפשר לתת לתפוחי האדמה לנוח כמה דקות. רק קחו בחשבון שקל יותר להגיע לפירה במרקם חלק כשתפוחי האדמה חמים. את הפירה ניתן לעשות במועך תפוחי אדמה – בין אם זה המועך הסטנדרטי או מועך פירה ייעודי (כותש או מולין). בשום פנים ואופן לא במעבד מזון או בלנדר.
אחרי שקיבלנו פירה חלק וללא גושים, הגיע הזמן להפוך אותו לניוקי. יש שמכינים ניוקי עם ביצים (חלמונים ליתר דיוק), אני לא. הקטע הטריקי בניוקי הוא כמות הקמח שצריך להוסיף. מעט מידי קמח והניוקי ייתפרקו, יותר מידי והם יאבדו מהאווריריות שלהם ויהיו קשים. אני מצאתי שהיחס שעובד לי הוא 120 גרם קמח לכל חצי ק"ג תפו"א, לפעמים גם פחות. 120 גרם זה קצת פחות מכוס קמח. בנוסף, אני עובדת עם הניוקי על משטח מקומח היטב. אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים ניוקי, אני ממליצה לעלות קצת את כמות הקמח שאתם מוסיפים כדי לפשט את ההכנה עצמה, ובפעמים הבאות לנסות להפחית.
מתחילים להוסיף קמח לתערובת הפירה, ומעבדים פנימה בעזרת ידיים נקיות מאוד. אני מתחילה בקערה ומהר מאוד עוברת למשטח עבודה. חשוב לא לעבד יותר מידי את תפוחי האדמה, כדי לא להקשות אותם. עובדים בקלילות ועם מוזיקה ברקע (כן, זה חלק מהמתכון). מוסיפים קמח עד שהתערובת לא דביקה, וכאמור סביב הכוס קמח, אם אפשר קצת פחות, לחצי ק"ג תפוחי אדמה.
באופן מסורתי כדאי להשתמש בקמח 00, שהוא קמח דק במיוחד, אבל אנחנו בבית, ואנחנו גם לא אנשים קשים. גם קמח רגיל זה אחלה.
את בצק תפוחי האדמה שקיבלנו מחלקים ל- 4-5 חלקים. על משטח מקומח היטב יוצרים מכל חלק נחש ארוך בקוטר של בערך 1-1.5 ס"מ. בעזרת סכין או קלף ייעודי חותכים ניוקי באורך של בערך 1.5-2 ס"מ. מעבירים את הניקי המוכנים למגש/תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת.
ועכשיו לרוטב –
השלב הבא הוא הכנת הרוטב. כמו בפסטה, גם כאן הכלל הוא שהרוטב מחכה לניוקי ולא להיפך. מכיוון שהכנת הרוטב לוקחת דקות ספורות, כדאי להכין במקביל סיר עם מים רותחים שייחכה לנו לבישול הניוקי מייד בסיום הכנת הרוטב. הרוטב הוא רוטב על בסיס חמאה ושמן זית, לא כבד מידי, ששם במרכז את הפטריות. אפשר להשתמש בכל זן פטריות שמתאים להקפצה. במחבת חמה מניחים שמן זית וחמאה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים על אש בינונית יחד עם קורט מלח וקורט פלפל שחור כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים שום כתוש, מערבבים ומבשלים עוד דקה אחת בלבד. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים את הניוקי.
את הניוקי מבשלים בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים בדומה לפסטה. רצוי לא לצופף מידי את הניוקי בסיר ולבשל את כל הכמות בכמה סבבים. הניוקי מוכנים כאשר הם צפים למעלה. כאשר הם מוכנים מעבירים אותם מייד לרוטב המוכן בעזרת כף מחוררת. כדאי ורצוי לא לסנן לגמרי את מי הבישול של הניוקי, ולדאוג שחלק מהם ייעברו יחד עם הניוקי וייכנסו לתוך הרוטב, סה"כ בערך כמות של חצי כוס מים ממי הבישול. מקפיצים או מערבבים בעדינות (!) על מנת שכל הניוקי יהיה עטוף ברוטב. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק, עוד ערבוב קטן ומורידים מהאש. מגישים עם פרמזן מעל. תענוג אמיתי.
יאללה מתכון.
מחפשים עוד מתכונים שנמסים בפה?
- אצבעות פולנטה על מצע של תרד מוקפץ וצנוברים
- מלנזנה חצילים
- סוכריות בטטה בשמן זית וטימין
- מאםה קראמבל של פירות קיץ
הכנתם את המתכון?
ספרו לי איך יצא! הגיבו למטה או שתפו באינסטגרם ותייגו thehappylentils#
כתיבת תגובה